• 1
 • 2
 • 3

Szakmai támogatás a 21.században

A Ford Karrierpogram azért jött létre, hogy a szakmailag képzett szakemberek elkötelezettek legyenek a szakmájuk iránt. Így valóban karriert futhat be egy jó szakember!

A Ford Karrierprogram több lehetőséget biztosít a szakmai fejlődés támogatására:

A tanulók

-      e-learning kurzusok keretében ismerkedhetnek meg a korszerű járműtechnikával.

-      kihelyezett tanórák keretén belül gyakorlatiasabb tudásra tehetnek szert.

-      szakmai bemutatókon, nyílt napokon a legmodernebb technológiákkal találkozhatnak (pl. hibrid technológiák)

-      munkalehetőséget kaphatnak.

Az iskola számára pedig mindezeken felül korszerű Ford komponenseket biztosítanak.

Így e program keretében szeptember 27-én iskolánkban járt a Ford Ford Közép-és Kelet-Európai Kft. képviselete. Először egy előadással és egy interaktív játékkal kezdődött a program, ahol a diákok nemcsak új ismeretekkel, hanem jutalomként szolgáló kisebb Ford ajándékokkal is gazdagodhattak. Majd pedig az iskolánknak ajándékozott komplett nyomatékváltó átadására került sor.

A Karrierprogram egy kiváló lehetőség azoknak az ambiciózus, leendő szakmájuk iránt lelkes diákoknak, akik szeretnének a jövő legjobb szakembereivé válni. A program segítséget nyújt abban, hogy a szerelő tanulók hasznos tudásanyaggal gazdagodjanak és a legmodernebb technológiákon fejlesszék képességeiket.

Túrkeve mellett az országból még egy szolnoki, debreceni, pécsi és egy dunaújvárosi iskola vesz részt programban.

 

Tankönyves tájékoztató a 2017/18-as tanévre

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

Tankönyvosztás:

Helybelieknek: 2017. augusztus 31. csütörtök, 08.00-13.00 óra
Bejárósoknak, kollégistáknak: 2017. szeptember 4. hétfő, 14.00-16.00 óra

A 9. évfolyamosok részére ingyenesek lesznek a tankönyvek. Az ingyenes tankönyvek az iskolai könyvtár tulajdonát képezik. A tanév végén leadott tankönyvek a következő tanévekben újabb tanulók használatában lesznek.

A 10.,11.,12. évfolyamon az ingyenes tankönyvre jogosultságot a tankönyv átvételénél is igazolni kell!  2017. október 1-jén is érvényes igazolással kell rendelkeznie a diáknak. Az augusztusban lejáró/korábban lejárt igazolásokat még a tankönyvosztás előtt célszerű megújítani. 

A rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény megújítása iránti kérelem már a lejárat előtt 3 hónappal benyújtható az illetékes önkormányzatnál!

A határidő elmulasztása illetve a nyilatkozat leadásának elmaradása jogvesztő hatályú.

A nappali rendszerű oktatásban résztvevő tanulók számára a köznevelési törvény szerint ingyenes tankönyvre jogosult az a tanuló, aki:

 1. tartósan beteg,
 2. a szakértői bizottság szakértői véleménye alapján mozgásszervi, érzékszervi, értelmi vagy beszédfogyatékos, több fogyatékosság együttes előfordulása esetén halmozottan fogyatékos, autizmus spektrum zavarral vagy egyéb pszichés fejlődési zavarral (súlyos tanulási, figyelem- vagy magatartásszabályozási zavarral) küzd,
 3. három vagy több kiskorú, vagy eltartott gyermeket nevelő családban él,
 4. nagykorú és saját jogán iskoláztatási támogatásra jogosult, vagy
 5. rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül, és az erre jogosító – érvényes – igazolást az igénylés mellé csatolta.

 A kedvezményre való jogosultság az alábbi okmányokkal igazolható:

 •  családi pótlék folyósításáról szóló igazolás (MÁK határozat, bankszámla kivonat)
 • tartós beteg tanuló esetén szakorvosi igazolás vagy a magasabb összegű családi pótlék folyósításáról szóló igazolás,
 • a sajátos nevelési igényű tanuló esetén a szakértői és rehabilitációs bizottság szakvéleménye,
 • rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény esetén az erről szóló határozat.

A fizetős tanulók tankönyvszámlái, a befizetési csekkek és az átadás/átvételi bizonylatok szintén az iskolába érkeznek augusztusban, amelyeket tankönyvosztáskor a diákok megkapnak. A KELLO nem küld csekket a diákok lakcímére. A tankönyvek árát utólagos fizetéssel kell kiegyenlíteni, melynek határideje 2017. szeptember 15.


A befizetés módjai:
 
Készpénzben, bankkártyával, és a Magyar Posta által elfogadott fizetési módokon valamint a Szülői felületen keresztül.

(Banki átutalás: a KELLO 64400068-30107825-11100049 számú számlájára. 
Banki átutalás esetén a közleményben mindenkor szerepelnie kell a tanuló nevének és a  11 jegyű oktatási azonosítójának, vagy a számlán található ST-kódjának.
A  szuloifelulet.kello.hu weboldalon keresztül bankkártyás fizetés (MasterCard, Maestro, Visa) egy regisztrációt követően lehetséges.)

Tájékoztatásul:

 1. A Kormány 1265/2017. (V.29.) határozata értelmében, a 2017/18-as tanévben a  évfolyam diákjai térítésmentesen jutnak a tankönyvekhez, melyek az iskolai könyvtár állományába kerülnek. „Ezeket a könyveket nyilvántartásba kell venni és azokat az utolsó tanítási napon a tanulók kötelesek visszaszolgáltatni az iskolai könyvtárnak.
 2. A pótrendelés határideje: 2017. szeptember 15. (péntek). E dátum után pótrendelést már nem áll módunkban leadni, a később beiratkozó diákoknak lehetőség szerint a könyvtárból biztosítunk tankönyvet.
 3. Visszáruzás joga: Az adott tanévhez megrendelt tankönyvet a fizetős diákok esetében közvetlenül a szülő, 2017. szept. 15-ig küldheti vissza a KELLO részére. A költségek megfizetéséről a szülőnek/gondviselőnek kell gondoskodnia.

Visszaküldési cím: „Könyvtárellátó Nonprofit Kft. Üllő, Budaörs OLK 1000.

 1. Egyéni tankönyvrendelés: A KELLO Webáruházban, egy regisztráció után lehetőség van bármilyen tankönyv (iskolai kellék, papír-írószer stb.) online vásárlására. További információ: http://webshop.kello.hu/

 

 

 

 

.

Járműfényező, karosszéria lakatos pótfelvételit hirdetünk
nappali és esti tagozaton!

-Hiányzsakma ösztöndíjban részesül
                akár 35 000 Ft

- Erasmus + program keretein belül
            Külföldi gyakorlati lehetőség

érdeklődni: Asztalos Csilla
    Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
           0670 634 2755

 

2017. május 16-án délután egy fantasztikus közlekedési napot tartottunk a ványaisoknak illetve az érdeklődő túrkevei lakosoknak. Köszönettel tartozunk a Túrkevei Tűzoltóknak a Rendőrségnek a Kevi Motor-Rock egyesületnek és Talmácsi Zsolt volt ványais diákunknak, akik segítségükkel, bemutatójukkal felejthetetlenné tették a napot.

A közlekedési verseny eredményei:

Kerékpár: 1. Nagy Kristóf 2. Marjai Roland 3. Garaguly Ricsi

Segédmotor: 1. Nagy Kristóf 2. Farkas József 3. Laskai Beni

Személyautó: 1. Szarka Kristóf 2. Nagy Kristóf 3. Szabó Richárd


Az eseményről készült képeket itt tekinthetik meg:  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1333651346704397.1073741894.388895964513278&type=1&l=09f7140347

Sokféle éjszaka van, múzeumok, kutatók éjszakája, miben különbözik ettől a Szakmák Éjszakája?

Sokban: mert mi nem csak színes és szórakoztató programokat, hanem ennél sokkal többet: a jövődet, lehetséges életutakat kínálunk.  
Most egy éjszaka alatt végigjárhatod a Karcagi Szakképzési Centrum tagintézményeit, a velük együttműködő sikercégek máskor rejtett világát, feltárhatod a menő szakemberek titkait, megnézheted, melyik foglalkozás mit takar, játssz végig akár ezer pályát néhány óra alatt! 

Lehet, hogy a jövőd itt, ezen az éjszakán kezdődik!

Kedves Fiatalok, Tisztelt Érdeklődők!

Kevés izgalmasabb dolog van, mint a felfedezés öröme, mindig újat keresni, mindig új dolgokat kipróbálni. A Szakmák Éjszakáján mi ezt az élményt kínáljuk: megmutatjuk azt a kevésbé látható világot, ami mellett a legtöbbször elmegyünk, azoknak az embereknek a munkáját, akik nélkül nem lenne teljes és működőképes világunk.Ezen az éjszakán nem csak megismerheted mindezt, hanem ki is próbálhatod magadat, hogyan állnál helyt az életükben. Egy éjszaka, amikor a programozótól a menedzserig minden lehetsz! És ki tudja… Hátha egy nap Te leszel az, aki megosztja velünk sikereinek titkát. 
 
 
 
Palotás József
főigazgató-helyettes
NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL
 
 
 
 
forrás: szakmakejszakaja.hu
 
8. osztály utáni képzés

8. osztály utáni képzés

SZAKGIMNÁZIUM 4 évfolyamos szakgimnázium Közlekedésgépész ágazat Angol vagy német nyelv oktatása, ECDL vizsga lehetősége, külföldi szakmai tapasztalatszerzés lehetősége. Érettségi után Tovább
Érettségi Utáni Szakképzés

Érettségi Utáni Szakképzés

Autószerelő (OKJ 54 525 02) Képzési idő: 2 év Autóelektronikai műszerész (OKJ 54 525 01) Képzési idő: 2 év Autótechnikus ráépülés (OKJ Tovább
Felnőttoktatás

Felnőttoktatás

Az iskolánk által meghirdetett felnőttoktatás Az oktatás tanév elejei vagy keresztféléves indulással Indulás az adott szakmában megfelelő létszámú jelentkező esetén Tovább
 • 1